Töltött mini csirke zöldsalátával

Töltött mini csirke zöldsalátával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 bébicsirke (40-50 dkg/darab)
  • 3 l zöldséges alaplé (vagy zöldségleves kockából)
  • 50 dkg csirkemáj
  • 50 dkg édesburgonya
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg paszternák
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 ág rozmaring
  • 1 chilipaprika
  • 4 evőkanál olívaolaj

a salátához:

  • 1 fej radicchio
  • 1 fej római saláta
  • 2 marék rukkola
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 8 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A bébicsirkéket megmossuk, és nagyon sós vízben 6 órát áztatjuk, majd zöldségalaplében további 6 órát áztatjuk. Kiemeljük, szárazra töröljük.

A csirkemájat leöblítjük, lecsepegtetjük. Az édesburgonyát, a répát, a paszternákot meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A paprikát is megmossuk, húsát felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, 1 gerezdet áttörünk, a többit félbevágjuk.

Mélyebb serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a májat, hozzáadjuk az édesburgonyát, a répát, a paprikát és a paszternákot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, megpirítjuk. Kiemeljük a májakat, összedaraboljuk, visszadobjuk a zöldségekhez, összeforgatjuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a csirkéket.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A csirkéket tepsibe tesszük, mellészórjuk a fél fokhagymákat, a rozmaringot és a chilit. Meglocsoljuk olívaolajjal, és a sütőben kb. 30 percig sütjük, időnként a kisült fűszeres olajjal megkenegetjük.

A salátákat leöblítjük, összetépkedjük. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A citromlevet, az olívaolajat, a zúzott gerezd fokhagymát 1 dl vízzel elkeverjük, felmelegítjük. A salátákat beledobjuk, hogy kicsit megfonnyadjanak, majd a csirke mellé tálaljuk.

Előző nap érdemes elkezdeni az előkészületeket (ásztatást).

Ez a recept nekünk is bebizonyította, hogy nem mindig a méret számít!

Neked ajánljuk