Töltött leveles kifli

Töltött leveles kifli
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt (fele-fele arányban zabliszt és teljes kiőrlésű liszt)
  • 20 dkg margarin
  • 1 evőkanál 10 %-os ecet
  • édesítő ízlés szerint
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál hideg víz
  • a töltelékhez:
  • 3-4 db fahéjas párolt alma (vagy dió, vagy mák, vagy túró...)
  • citromhéj
  • 25 dkg liszt (fele-fele arányban zabliszt és teljes kiőrlésű liszt)
  • 20 dkg margarin
  • 1 evőkanál 10 %-os ecet
  • édesítő
  • 1 csipet
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 3-4 db fahéjas párolt alma
  • citromhéj

Elkészítés:

A hideg margarint belekockázzuk a lisztbe, majd hozzáadjuk a sót és összemorzsoljuk. Amikor kezd egybeállni, hozzáadjuk az ecetet, a vizet, az édesítőt. Alufóliába csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, fahéjjal, cukorral, citromhéjjal ízesítjük és megpároljuk.

A tésztát enyhén lisztezett felületen 3 mm vastagra, köralakúra kinyújtjuk, és cikkekre vágjuk. A cikkek hosszanti szélére tesszük a tölteléket, és felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Még forrón darált eritritbe forgatjuk

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!