Töltött lángos

Töltött lángos

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 kávés kanál só
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 kis üveg konzerv gomba

Elkészítés:

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki.

A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel megnyújtjuk. Ezután a tészta egyik felére rátesszük a tarját, a reszelt sajtot és a gombát majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk.

Az így elkészített lángost forró olajban arany barnára sütjük.

Neked ajánljuk