Töltött-kovászos káposzta

Töltött-kovászos káposzta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 10 literes fazékhoz:

  • 2 fej káposzta
  • 1 szál kolbász
  • 5 ek. liszt
  • 1 ek. őrölt paprika
  • 1 szál csombor
  • 1 csokor kapor
  • köménymag
  • bors
  • zsír

A töltelékhez:

  • 1,5 kg darált sertéshús
  • 2 marék rizs
  • 1 tojás
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. őrölt paprika
  • 3 szál kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

A káposztát elkészítjük a kovászos uborkához hasonlóan. Torzsáját kivágjuk, köményt szórunk bele. Üveg aljára kaprot rakunk, rá a káposztaleveleket, felöntjük sós vízzel és napos helyen kovászoljuk.

A töltelékhez darált húst, aprított hagymát, fokhagymát, rizst, tojást, 1 ek. pirospaprikát, kis aprított kaukkfüvet összegyúrunk, sózva, borsozva.

A leveleire szedett káposzta ereit kivágjuk és betöltjük a tölteléket.

A megmaradt káposzta felét aprítva az edény aljára szórjuk, rárakjuk a töltelékeket, felkarikázott kolbászt, aprított csombort és a kaprot. A többi káposztát a tetejére tesszük és meleg vízzel felöntjük, hogy ellepje, majd sózzuk, borsozzuk. Közepes hőmérsékleten főzzük 9 percet.

A rántáshoz 1 ek. zsírt, 5 ek. lisztet, 1 ek. pirospaprikát és 3 merőkanál főzőlevet simára elkeverünk, utána a káposztához öntjük és átforraljuk.

Neked ajánljuk