Töltött kenyér kolbásszal

Töltött kenyér kolbásszal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 teáskanál só
  • 1 marék szezámmag
  • 2 db kolbász

Elkészítés:

Az élesztőt 1,5 deci langyos, cukros tejben felfuttatom. Hozzákeverem a megolvasztott margarint, majd a maradék langyos tejet, és folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáadom a sóval összekevert lisztet.

Kézzel dagasztom tovább, a szezámmagot is hozzáadva. A tésztát alaposan összegyúrom, majd letakarva megkelesztem.

Utána lisztezett deszkán átdolgozom, 2 hosszú rúddá sodrom, majd a közepükbe helyezem a kolbászt, és befedem tésztával.

A kenyeret sütőlapra rakjuk, és újból kelni hagyom. Közepes hőmérsékletű sütőbe teszem a megkelt, vízzel enyhén meglocsolt kenyeret, és készre sütöm.

Sütés közben néhányszor megspriccelem vízzel, hogy szépen megpiruljon.

Neked ajánljuk