Töltött kelkáposzta (Rambasicci)

Töltött kelkáposzta (Rambasicci)

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 25 g reszelt parmezán
  • olívaolaj ízlés szerint
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • fokhagyma (ízlés szerint)
  • fokhagymakrém (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál kápia paprikakrém 
  • vaj (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • pirospaprika
  • kevés húsleves

Elkészítés:

Pár percre forró vízbe tesszük a kelkáposzta leveleit, majd finoman megszárítjuk őket egy konyharuhával.

A kétféle darált húst egy keverőtálba tesszük, sózzuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a pirospaprikát (ízlés szerint). Jól összekeverjük a tölteléknek valót és félre tesszük.

Egy-egy kelkáposzta levelet kiterítjük a munkalapra és kivágjuk a vastagabb torzsaszárát. Réteszünk a töltelékből annyit, hogy a levél kényelmesen összetekerhető legyen, valahogy úgy, ahogy a töltött káposztánál szoktuk. A tekercseket hústűvel rögzítjük, de ha ügyesen tekertünk, ez szükségtelenné válik.

Egy serpenyőben vajat és olajat hevítünk és üvegesre pároljuk benne az egészen apróra vágott vöröshagymát, majd a serpenyőbe tesszük a megtöltött tekercseket. Kevés húslevest adunk hozzá és puhára főzzük. Hozzáadunk egy teáskanál kápia paprikakrémet és kevés fokhagymakrémmel ízesítjük.

Amikor készen van, a tekercseket a mártásból kivesszük, és a mártást botmixerrel simára turmixoljuk. Tálalásnál a mártás közepére „ültetjük” a tekercseket. Pirított morzsával és parmezánnal megszórva kínáljuk.

Ha értesülni szeretnél híreinkről, lépj be Facebook-csoportunkba!

Hasonló receptek