Töltött kelkáposzta

Töltött kelkáposzta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 500 g sertés darált hús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • fél bögre
  • rizs
  • bors
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál kapor
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 200 ml víz
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 500 g sertés darált hús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • fél bögre rizs
  • bors
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál kapor
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 200 ml víz

Elkészítés:

A rizst megfőzzük. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát. Megpároljuk, amikor a hús kifehéredett hozzáadjuk a megfőtt rizst és a paradicsompürét. Fűszerezzük, felöntjük vízzel, majd összepároljuk őket.

A káposzta leveleit magunk elé kiterítjük. Ha vastagok lennének az erek, akkor levágjuk. A káposzta leveleit forró, lobogó vízben megpároljuk. A párolás után fogunk egy levelet, beleteszünk egy adag tölteléket, behajtjuk a két oldalát, majd szorosan feltekerjük, hogy ki ne essen a töltelék.

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. A tepsit kizsírozzuk és belehelyezzük a töltelékeket. Alufóliával befedjük és 35-40 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti