Töltött karalábé

Töltött karalábé

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db karalábé
  • 80 dkg sovány darált hús
  • 1,5 dl rizs
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • zsír vagy étolaj
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • mustár
  • pici cukor
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:

A karalábékat meghámozzuk, majd kivájjuk, olyan vékonyra hagyva a falait, amennyire csak tudjuk.

Elkészítjük a tölteléket: a rizst félig megfőzzük, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy pici zsíron vagy olajon megfonnyasztjuk. Jól összedolgozzuk a darált húst, a rizst, a fonnyasztott hagymát és a tojást, majd ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a karalábékat, a maradékból pedig gombócokat formázunk.

Egy nagyobb lábasba tesszük a kivájt karalábé forgácsot, ráhelyezzük a töltött karalábékat és a húsgombócokat. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sózzuk, majd egy kis ételízesítőt teszünk bele, lassú tűznél addig főzzük, amíg megpuhul a karalábé és a hús. Ekkor a karalábét és a húsgombócokat kiszedjük.

A lábasban benne hagyott karalábé forgácsokat botmixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a pici cukrot, a mustárt, a habarást és a petrezselyemzöldet. Visszarakjuk a karalábét és a gombócokat és összeforraljuk, ezután tálaljuk.

Neked ajánljuk