Töltött karalábé kapormártással

Töltött karalábé kapormártással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db karalábé
  • 200 g darált hús
  • 100 g főtt rizs
  • 1 tojás
  • bors
  • ételízesítő
  • paprika
  • kapor
  • 1 evőkanál vaj
  • a szószhoz:
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor kapor
  • kevés reszeltsajt
  • 2 db karalábé
  • 200 g darált hús
  • 100 g főtt rizs
  • 1 db tojás
  • bors
  • ételízesítő
  • paprika
  • kapor
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor kapor
  • kevés reszeltsajt

Elkészítés:

Összekeverjük a töltelék hozzávalóit.

A karalábét kettévágjuk, a közepét kivájjuk, sós vízben puhára főzzük.

A karalábé kivájt részét a főzővíz felével összeturmixoljuk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és a tejszínt és elkeverjük.

A karalábékat kivajazott jénaiba sorakoztatjuk, enyhén megsózzuk, beletöltjük a tölteléket, majd ráöntjük a szószt. Lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 45 percig sütjük. Ekkor levesszük a fedőt, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!