Töltött karajtekercs krokettel

Töltött karajtekercs krokettel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 40 dkg sertéskaraj
  • 10 dkg főtt füstölt hús
  • 1 zsemle
  • 10 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tisztított tökmag
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • A tejszínes zöldségekhez:
  • 10 dkg cukkini
  • 2 szál zöldhagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gomba
  • 1 kápia paprika
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 40 dkg sertéskaraj
  • 10 dkg főtt füstölt hús
  • 1 db zsemle
  • 10 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tisztított tökmag
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 10 dkg cukkini
  • 2 szál zöldhagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gomba
  • 1 kápia paprika
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem

Elkészítés:

A karajt megmossuk, leszárítjuk, és a hártyás részét fektetjük a deszkára. Felszeleteljük úgy, hogy az első szeletnél nem vágjuk át teljesen, csak a másodiknál. A dupla szeleteket kiterítjük, és kiveregetjük. A füstölt húst apróra vágjuk.

A töltelékhez a zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és összekeverjük a darált hússal, a tojással, a füstölt hússal, a tökmaggal, a petrezselyemmel és sóval, borssal ízesítjük. Ezt a tölteléket elosztjuk a két hússzeleten, szépen elkenjük, majd szorosan feltekerjük.

A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük. A húsokat külön-külön fóliába tekerjük, tepsibe tesszük, 2 dl vizet öntünk alá, és a sütőben 40-45 percig sütjük. Amikor puha, kivesszük, és 2-3 percig pihentetjük.

A körethez megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket, vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben, a forró vajon megfuttatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, letakarva 5 percig pároljuk. A fedőt levéve ráöntjük a tejszínt, megszórjuk a petrezselyemmel, és összeforraljuk.

Tálaláskor kicsomagoljuk a húst, felszeleteljük, a tejszínes zöldségekkel és tálaljuk. Burgonyakrokettet vagy krumplipürét kínáljunk hozzá.