Töltött karaj

Töltött karaj

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g sertéskaraj
  • 150 g füstölt sajt
  • 150 g házi kolbász
  • 3 db tojás
  • mustár
  • bors
  • finomliszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A sertéskarajt négy vastagabb szeletre vágjuk fel úgy, hogy azok széle félbehajtva összeilleszthető legyen. Mindegyiket vékonyra klopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A füstölt sajtot lereszeljük, és három egyforma adagra osztjuk.

Két tojást keményre főzünk. Meghámozzuk, és a kolbásszal együtt felkarikázzuk őket.

A hússzeletek belső oldalát a mustárral megkenjünk, megborsozzuk, majd megszórjuk egy adag reszelt sajttal. Mindegyikbe teszünk néhány kolbász- és tojáskarikát, végül rászórjuk a második adag reszelt sajtot is. A töltött szeleteket kettéhajtjuk, és a hús széleit összetűzzük. Mindegyiket megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában, amihez a maradék reszelt sajtot is hozzákeverjük.

A bundázott karajt forró olajban ropogósra sütjük.

Neked ajánljuk