Töltött karaj spenótos burgonyapürével és lilakáposztával

Töltött karaj spenótos burgonyapürével és lilakáposztával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A töltött karajhoz:

  • sertéskaraj egyben
  • 1 szál csabai kolbász
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl bor
  • 1 sütőzacskó

A spenótos burgonyapüréhez:

  • 2 kg burgonya
  • 30 dkg leveles spenót
  • 8 dkg vaj
  • tej
  • 1 db fokhagyma
  • őrölt bors

A vörösboros párolt káposztához:

  • 2 dl vörösbor
  • 1 fej lilakáposzta
  • póréhagyma
  • olaj
  • őrölt kömény
  • cukor
  • ecet
  • balzsamecet

Elkészítés:

A húst tálcára tesszük, és késsel üreget vágunk bele. Ebbe rakjuk be a kolbászt, majd befűszerezzük az egész húst.

A sütőt előmelegítem 200 C fokra. Egy tepsibe rakjuk a sütőzacskót, a felvágott vöröshagymát és a felaprított fokhagyma felét beleszórom. A maradék fokhagymával meghintjük a húst, és a zacskóba tesszük. Bort öntünk bele és lezárjuk a zacskót és pár helyen átszúrjuk.

Rakjuk a sütőbe és süssük más fél óráig. Ezután a zacskó tetejét vágjuk le és süssük tovább pirulásig.

Ezután tálra rakjuk a húst, és várok vele 20 percet, mielőtt felszeletelném.

A tejbe belerakjuk a parajlevelet és felforraljuk. A főtt burgonyát összetörjük, a fokhagymát és a vajat belekeverjük, megsózzuk majd hozzáöntjük a forralt spenótos tejet.

A káposztát felaprítjuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a vágott póréhagymát, erre jön a szeletelt káposzta. Ízesítjük sóval, köménnyel, hozzáöntünk bort, majd fedőt rakunk rá, és pároljuk. A végén cukrot és ecetet teszünk hozzá. A bort teljesen elpároljuk a káposztáról.

Neked ajánljuk