Töltött karaj

Töltött karaj
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg bőrös sertéskaraj
  • 40 dkg sertés darált hús
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 db tojás
  • 1 nagy marék zsemlemorzsa
  • sertészsír (tepsi kikenéshez)
  • 1 dl víz
  • 2 kg kifliburgonya
  • a burgonya sütéséhez:
  • étolaj
  • savanyúság
  • 1 kg bőrös sertéskaraj
  • 40 dkg sertés darált hús
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 db tojás
  • 1 nagy marék zsemlemorzsa
  • sertészsír
  • 1 dl víz
  • 2 kg kifliburgonya
  • étolaj
  • savanyúság

Elkészítés:

A bőrös karajt középen éles késsel felszúrjuk, vájatot készítünk.

A darált húst edénybe tesszük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, tojást, zsemlemorzsát és sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük (ízlés szerint). Jól összegyúrjuk és a karajba töltjük.

A töltött karajt kizsírozott, korábban előre beáztatott cseréptálba tesszük. Öntünk rá 1 dl vizet és előmelegített sütőben omlósra sütjük.

A kifliburgonyát jól megmossuk, vékonyan felszeleteljük és forró olajban ropogósra sütjük.

Tálaláskor savanyúságot kínálunk az étel mellé.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti