Töltött káposzta

Töltött káposzta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 50 dkg darált hús
  • 1 főtt gyors főzőtasakos rizs
  • 1 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 20 dkg füstölt főtt tarja
  • 1,5 l alaplé
  • bors
  • ételízesítő
  • majoránna
  • oregánó
  • petrezselyem
  • egész köménymag

Elkészítés:

Add hozzá a darált húshoz a rizst, a tojást, a felkockázott füstölt főtt tarját, az öszeturmixolt hagymát, fűszerezd.

Tisztítsd meg a káposztát, majd tedd bele torzsanyílással lefelé lobogó vízbe, amibe már raktál sót és köménymagot., majd főzd 20 percig.

Vedd ki a káposztát, és ha már kihűlt, fejtsd le róla a leveleket.

(Tipp: A vastagabb részeket vágd le, vagy lapítsd ki, így egyszerűb lesz feltekerni majd, a nagyobbakat pedig vágd ketté)

Minden levél közepére tégy 1-1 ek. tölteléket, hajtsd be a levél két széléd, és tekerd fel, és formázd egy kicsit.

Az alaplevet keverd el a sűrített paradicsommal, sóval, és egy kic cukorral, majd öntsd fel vele a káposztát úgy, hogy ellepje. Kis lángon főzd fedő alatt egy másfél órát készre.

Tejföllel tálald.

Neked ajánljuk