Töltött káposzta paradicsom szósszal

Töltött káposzta paradicsom szósszal

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg savanyított káposztalevél
  • 60 dkg sertéslapocka darálva
  • 1 fej vöröshagyma reszelve
  • 4 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 dl rizs
  • 3 tojás
  • 1 ek. liszt
  • 2 db paprika
  • 7 dl paradicsompüré
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 2 db babérlevél

A rántáshoz:

  • 3 ek. liszt
  • 4 ek. olaj
  • pirospaprika
  • tejföl

Elkészítés:

Félkészre főzött rizst, darált húst, tojásokat, hagymát, fokhagymát, borsot, sót, lisztet és a pirospaprikát összegyúrom és becsomagolom káposztalevelekbe.

A savanyú káposztból (jól átmosva) egy réteggel lábosba rakok, erre jön a töltött káposzta és befedem még egy réteg káposztával és így megismételem, amíg el nem fogynak, de a tetején savanyú káposzta legyen.

Lassan felöntöm vízzel, hogy majdnem ellepje, fűszerezem és kis lángon főzöm.A végén a paradicsompüré is mehet rá, majd ha kész egy vékony rántást készítek rá.Tejföllel tálalható.

Neked ajánljuk