Töltött káposzta klasszikusan

Töltött káposzta klasszikusan
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej savanyú káposzta hasáb
  • 2 kg savanyú aprókáposzta
  • 1 kg darálthús
  • 3 csésze rizs
  • 1 db tojás
  • zsír
  • liszt
  • 2 ek. pirospaprika
  • bors
  • 1 fej savanyú káposzta hasáb
  • 2 kg savanyú aprókáposzta
  • 1 kg darálthús
  • 3 csésze rizs
  • 1 db tojás
  • zsír
  • liszt
  • 2 ek. pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

A darált húst rizzsel vegyítjük és ízesítjük sóval, borssal, 1 ek. pirospaprikával, majd mehet bele egy felvert tojás.

A káposztát leveleire bontjuk, ereit elvékonyítjuk, majd a töltelékkel lazára megtöltjük.

Az átmosott savanyú káposztát egy lábas aljába terítjük.

Ráhalmozzuk a töltötteket, befedjük a maradék savanyú káposztával és vízzel felöntjük, hogy ellepje.

Közepes lángon főzzük 40 percet.

Ha puha, akkr zsírból, lisztből, pirospaprikából rántást készítve berántjuk.

5 perc múlva készen is van.