Töltött káposzta hagyományosan

Töltött káposzta hagyományosan

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 50 dkg darált hús (lapocka vagy dagadó)
  • 1-2 füstölt oldalas
  • 15-20 dkg rizs
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • 3-4 evőkanál zsír
  • 2 evőkanálnyi pirospaprika
  • őrölt bors
  • 3 db babérlevél
  • 1 csapott mokkáskanál kömény

A tálaláshoz:

  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 50 dkg darált hús (lapocka vagy dagadó)
  • 1-2 füstölt oldalas
  • 15-20 dkg rizs
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • 3-4 evőkanál zsír
  • 2 evőkanálnyi pirospaprika
  • őrölt bors
  • 3 db babérlevél
  • 1 csapott mokkáskanál kömény
  • szalonnaszeletek
  • tejföl

Elkészítés:

Elkészítés: A vöröshagymát zsírban megpirítom, felét kiveszem a töltelékhez. A darált húst összekeverem a tojással, a félig főtt rizzsel, a pirított vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, sóval, borssal, majd belegöngyölöm a káposztalevelekbe. (Nem kaptam savanyított leveleket, így vettem 1 fej édes káposztát, levágtam a torzsáját, és feltettem sós vízben főni, főzés közben sorban leválnak a levelei.)

A maradék pirított hagymát megszórom pirospaprikával, teszek rá egy kevés savanyú káposztát, ráteszem a füstölt oldalast (kicsit beáztattam, hogy ne legyen túl sós), majd ismét káposzta jön, azután sorban a töltött gombócokat, a tetejére káposzta kerül. Felöntöm vízzel, sózom, borsozom, köményt szórok rá és beleteszem a babérlevelet is.

Pirított szalonnával, tejföllel tálalom.

Neked ajánljuk