Töltött káposzta csülökkel

Töltött káposzta csülökkel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 1 db füstölt hátsó csülök
  • 1 kg sertésdagadó
  • 2 db kelkáposzta
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg árpagyöngye
  • 2 dl paradicsomlé
  • 3 db tojás
  • 1 ek. színes paprika
  • 2 dl étolaj
  • 3 ek. liszt
  • ételízesítő
  • kömény
  • majoránna
  • babérlevél
  • bors

Elkészítés:

Ledarálom a sertéscombot, a dagadót és a fokhagymát. Ehhez rakom a finomra reszelt és olajban dinsztelt vöröshagymát, árpagyöngyöt, tojást, illetve a fűszereket, majd átkeverem. 90 fokos vízben párolom a kelkáposztaleveleket, fedő alatt. A csülköt feldarabolom és beáztatom. A savanyú káposztát kimosom hideg víz alatt. Az edény alját kizsírozom vékonyan, utána a kiáztatott káposzta harmadával borítom be, majd a levelekbe göngyölt töltelékek kerülnek rá, aztán a csülök és így rétegzem, míg el nem fogy, a lényeg, hogy savanyú káposztával fedem be végül. Paradicsomlevet és vizet öntök rá, hogy ellepje a káposztát, majd kis lángon főzöm. A maradék olajat lisztezem és rántást készítek ebből, utána átforralom a káposztával.

Neked ajánljuk