Töltött káposzta a sütőből

Töltött káposzta a sütőből
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a töltelékhez:
  • 1 kg darált hús (akár baromfi is lehet)
  • bors/borsikafű
  • pirospaprika
  • fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg barna rizs/hajdina
  • továbbá:
  • 1 fej savanyú káposzta
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • pirospaprika
  • tejföl (zsírszegény)
  • füstölt kolbász (el is maradhat)
  • 1 kg darált hús (akár baromfi is lehet)
  • bors/borsikafű
  • pirospaprika
  • fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg barna rizs/hajdina
  • 1 fej savanyú káposzta
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • pirospaprika
  • tejföl (zsírszegény)
  • füstölt kolbász

Elkészítés:

Megmossuk a rizst vagy a hajdinát, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját, és összegyúrjuk. A tölteléket a lefejtett levelekbe göngyöljük. A savanyú káposzta felét egy magas falú tepsi aljára halmozzuk a füstölt kolbásszal együtt. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, a maradék savanyú káposztával betakarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A tetejére szórjuk a pirospaprikát is. Rátesszük a tepsi fedelét, vagy alufóliával letakarjuk, és puhára főzzük.

Érdemes közepes hőfokot választani (kb. 160 fokot), és kb. másfél óra alatt készre főzzük. Érdemes egyszer-kétszer ránézni, mert elképzelhető, hogy a vizet pótolni kell.

Szoktak rántást készíteni rá (én anélkül készítem). Tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Putóczki Gáborné küldte be. Köszönjük!