Elkészítés:
A töltelékhez a vöröshagymát nagyon finomra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a rizst és a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, felöntjük vízzel, majd összepároljuk őket.
A savanyú káposzta leveleit kiterítjük magunk elé. Ha vastagok lennének az erei, akkor levágjuk. Beleteszünk egy adag tölteléket, behajtjuk a két oldalát, majd szorosan feltekerjük, hogy ki ne essen a töltelék. Egy nagyobb fazék aljára teszünk egy adag savanyú káposztát, (vágottat) rá az oldalast, ezután szépen körbe rakjuk a fazék oldalánál a megtöltött káposzta leveleket. Aztán befedjük vágottal és levéllel, ha maradt. A végén felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
Először felforraljuk, utána tovább főzzük takaréklángon 2 órán át, és közben többször megrázzuk a fazekat (úgy, mintha egy kormánykereket akarnánk mozgatni), hogy ne égjen oda. Kavarni nem szabad mert a töltelékek összetörhetnek.
Ha a vágott káposztát az ujjunkkal szét tudjuk nyomni, akkor késznek lehet nevezni.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
magyaros
,
klasszikus
,
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
több, mint másfél óra
,
főétel
,
sertéshúsos
,
rizses
,
káposztás