Töltött káposzta

Töltött káposzta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g sertés darálthús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • fél bögre rizs
  • bors
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • csipetnyi őrölt koriander
  • kapor
  • fokhagyma
  • csombor
  • köménymag ízlés szerint
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 200 g füstölt oldalas
  • 1500 g savanyú káposzta
  • 200 g savanyú káposzta (vágott)
  • 200 ml víz
  • 500 g sertés darálthús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • fél bögre rizs
  • bors
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • csipetnyi őrölt koriander
  • kapor
  • fokhagyma
  • csombor
  • köménymag
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 200 g füstölt oldalas
  • 1500 g savanyú káposzta
  • 200 g savanyú káposzta (vágott)
  • 200 ml víz

Elkészítés:

A töltelékhez a vöröshagymát nagyon finomra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a rizst és a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, felöntjük vízzel, majd összepároljuk őket.

A savanyú káposzta leveleit kiterítjük magunk elé. Ha vastagok lennének az erei, akkor levágjuk. Beleteszünk egy adag tölteléket, behajtjuk a két oldalát, majd szorosan feltekerjük, hogy ki ne essen a töltelék. Egy nagyobb fazék aljára teszünk egy adag savanyú káposztát, (vágottat) rá az oldalast, ezután szépen körbe rakjuk a fazék oldalánál a megtöltött káposzta leveleket. Aztán befedjük vágottal és levéllel, ha maradt. A végén felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.

Először felforraljuk, utána tovább főzzük takaréklángon 2 órán át, és közben többször megrázzuk a fazekat (úgy, mintha egy kormánykereket akarnánk mozgatni), hogy ne égjen oda. Kavarni nem szabad mert a töltelékek összetörhetnek.

Ha a vágott káposztát az ujjunkkal szét tudjuk nyomni, akkor késznek lehet nevezni.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti