Töltött káposzta

Töltött káposzta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 2 csomag savanyított káposztalevél
  • 1 csomag savanyú káposzta
  • 15 dkg rizs
  • 1 kg darált hús
  • 10 szelet füstölt sonka
  • 5 szelet füstölt szalonna
  • 5 dl paradicsomlé
  • 4 db tojás
  • 2 db zöldpaprika
  • őrölt bors
  • 3 db vöröshagyma
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • 1-2 evőkanál sertészsír
  • 2 csomag savanyított káposztalevél
  • 1 csomag savanyú káposzta
  • 15 dkg rizs
  • 1 kg darált hús
  • 10 szelet füstölt sonka
  • 5 szelet füstölt szalonna
  • 5 dl paradicsomlé
  • 4 db tojás
  • 2 db zöldpaprika
  • őrölt bors
  • 3 db vöröshagyma
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • 1-2 evőkanál sertészsír

Elkészítés:

Először elkészítjük a tölteléket: Egy nagy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a rizst, kb. 3 lapos evőkanál fűszerpaprikát. Egy fej vöröshagymát kockára vágunk, a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húshoz, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, őrült köménnyel ízesítjük, majd beleütjük a tojásokat és alaposan összedolgozzuk.

A káposztaleveleket lecsepegtetjük (én meg szoktam kóstolni a savanyúságát, nem mindegyik erősen savanyú, ha igen akkor megmosom egyszer), majd megtöltjük a töltelékkel – feltekerjük, a végeit visszahajtjuk és a tekercs belsejébe dugjuk.

Egy nagy lábasban a 2 fej vöröshagymát apróra vágva üvegesre pirítjuk, majd beletesszük sorban a káposztatekercseket, rátesszük a sonkát, a szalonnát, a kimosott savanyúkáposztát, és az apró kockára vágott zöldpaprikát. Ráöntjük a paradicsomlevet, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd sóval, borssal, köménnyel, fűszerpaprikával ízesítjük. Lassú tűzön kb. 3-3,5 órát főzzük, néha óvatosan megkeverjük.

Tálaláskor tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vargáné Holler Nóra küldte be. Köszönjük!