Töltött kalács

Töltött kalács

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 marék cukor
  • 1 teáskanál só
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál zsír
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 2 db főtt tojás
  • 2 evőkanál torma
  • 18 dkg sajtkrém
  • bors
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés:

A tejet a cukorral langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a lisztet, a két tojás sárgáját, a sót, a zsírt, és bedagasztjuk a tésztát. Amikor összeállt a tészta, hozzádagasztjuk az olvasztott margarinos olajat. Megszórjuk a tetejét liszttel, és letakarjuk. Kb. 30 percig kelesztjük.

Ha megkelt a tésztánk, átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és hosszában három részre vágjuk. A középső részbe kerül az apró kockára vágott sonka, amit összekeverünk a sajtkrém harmadával.

A tojásokat apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a sót, a borsot, a mustárt, és a krémsajt harmadát, ezzel töltjük meg a második tészta csíkot.

A harmadikat pedig krémsajttal elkever friss reszelt tormával töltjük meg.

A három rész óvatosan feltekerjük, a végeiket összenyomjuk, és szép hármas fonatott készítünk belőle. Kikent tepsibe tesszük, 30 percig kelesztjük, majd felvert tojással megkenjük a tetejét.

220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 5 perc után visszavesszük 170 fokra, és 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Neked ajánljuk