Töltött háromszögek

Töltött háromszögek

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 5 dkg élesztő (friss)
  • 5 dl 2,8%-os tej
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 80 dkg búzaliszt (BL55)
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2 dl étolaj

a töltelékhez:

  • 6 bő evőkanál tejföl (12%-os)
  • 2 db fokhagyma
  • 2 db lilahagyma
  • 30 dkg gépsonka
  • 1 db morzsolt kukorica (konzerv vagy friss)
  • 30 dkg trappista sajt (reszelt)

a tetejére:

  • 2 csapott evőkanál tejföl (12%-os)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csapott evőkanál szezámmag
  • 1 csapott evőkanál lenmag

Elkészítés:

Egy nagyon egyszerű és finom étel. Nagyszerű uzsonnaként, de a vacsorát is kiválthatjuk vele.

Az összes tej negyedével és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, és a maradék langyos tejjel bedagasztjuk, majd konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).

Megfelezzük a tésztát, és mind a két tésztával egyformán járunk el. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.

A tejfölt összekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezdekkel, megkenjük a tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk az apróra vágott sonkát, hagymát, kukoricát, reszelt sajtot. Feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk. Megkenjük az összekevert tejföl és tojássárgája keverékével. A tetejére szezámmagot, lenmagot szórunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk