Töltött göngyölt karaj rántva

Töltött göngyölt karaj rántva
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 szelet karaj
  • só (ízlés szerint)
  • a töltelékhez:
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg apróbbra vágott gépsonka
  • 2 evőkanál csemegekukorica
  • a sütéshez:
  • 6 dl étolaj
  • a panírozáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • kb. 2 db tojás
  • 50 ml tej
  • kb. 15 dkg zsemlemorzsa
  • a körethez:
  • 1 bögre rizs (3 dl)
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • 2 evőkanál étolaj
  • őrölt bors
  • 2 bögre húsleveslé
  • 4 szelet karaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg apróbbra vágott gépsonka
  • 2 evőkanál csemegekukorica
  • 6 dl étolaj
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 50 ml tej
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 bögre rizs (3 dl)
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • 2 evőkanál étolaj
  • őrölt bors
  • 2 bögre húsleveslé

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, mindkét oldalát megsózzuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Teszünk belőle a húsra, és feltekerjük. A roládot előbb lisztbe, majd tejjel elkevert felvert tojásba, utoljára morzsába forgatjuk. Felmelegített étolajban, lassú tűzön fedő alatt kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a zsiradék lecsepegjen. Amikor kissé kihűlt, félbevágjuk.

Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet: a riszt az étolajon felforrósítjuk, a forró húsleves lével felöntjük, fedő alatt hagyjuk duzzadni. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, a villanyt lekapcsoljuk alatta, és ott hagyjuk, hogy készre dagadjon.

A zöldségeket enyhén sós vízben roppanósra főzzük.

A rizst a zöldségekkel összekeverjük, és a felszeletelt hússal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!