Töltött gombák

Töltött gombák
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 8 db csiperke (Champion) gomba
  • pár szelet szárazkolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zöldfűszer vegyesen (petrezselyem, oregánó, bazsalikom)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • 8 db csiperke (Champion) gomba
  • pár szelet szárazkolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zöldfűszer vegyesen (petrezselyem, oregánó, bazsalikom)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál reszelt sajt

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A gombákat meghámozzuk, megmossuk a szárait kitörjük és egy felforrósított száraz serpenyőben pár percig mindkét oldalukat megpirítjuk. A sülés közben keletkező levet leöntjük, a gombákat egy tepsibe rakjuk.

A kolbászkarikákat pár csepp olajon megpirítjuk, utána egy késes aprító segítségével a gombaszárakat, a fokhagymát és a zöldfűszereket dúrvára daráljuk a kolbásszal. Amikor kész a darálás hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejfölt, ez lesz a gombáink tölteléke. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a gombák belső részét és felkarikázott koktélparadicsomokat rakunk rájuk. (Nagyon jól passzol a töltelék ízéhez.)

Az előmelegített sütőbe tesszük és 10-15 perc alatt összesütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti