Töltött gombafejek

Töltött gombafejek

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

2 személyre:

  • 4 nagyobb fej gomba
  • 1-2 csirkemáj
  • 1 szikkadt zsemle
  • fűszerek (só, bors)
  • kis pirospaprika
  • 1 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bacon szalonna

Elkészítés:

A gomba szárát kitörjük. A kitört, apróra vágott szárat kevés sziradékon megdinszteljük, hozzáadjuk az elkapart csirkemájat, sózzuk, borsozzuk.

A beáztatott zsemlét kinyomkodjuk, hozzáadjuk a megdinsztelt gombás csirkemájat, a tojást, majd a megfűszerezett gombafejekbe töltjük.

Bacon szalonnával körbe tekerjük, kiolajozott tepsibe tesszük, fóliával letakarjuk, ás 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, és szép pirosra sütjük. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Hasonló receptek