Töltött gombafejek

Töltött gombafejek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 20 db gomba
  • 2 ek. olaj
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

A húsos töltelékhez:

  • 15 dkg darált hús
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. vágott petrezselyem

A paradicsomos töltelékhez:

  • 2 közepes paradicsom
  • 5 centis pórédarab
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. vágott bazsalikom

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a gombafejeket, vágjuk ki a tönkjeiket.

A húsos töltelékhez pirítsuk meg a darált húst, sózzuk, borsozzuk, öntsünk alá egy kevés vizet, majd pároljuk puhára.

Keverjük bele a petrezselymet, majd tegyük félre.

A paradicsomos töltelékhez futtassuk meg a felaprított pórét, majd adjuk hozzá a felkockázott hámozott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikomozzuk, majd pirítsuk össze.

Pirítsuk meg a gombafejeket, rakosgassuk tepsibe, sózzuk, borsozzuk őket, töltsük meg őket a töltelékekkel, szórjunk rájuk reszelt sajtot, majd süssük őket készre 240 fokon pár perc alatt, csakhogy megolvadjon rajtuk a sajt.

Hasonló receptek