Töltött gombafejek brokkolis répás darált hússal sonkaköntösben

Töltött gombafejek brokkolis répás darált hússal sonkaköntösben
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db nagyon csiperke gomba
  • 20 dkg darált hús
  • 2 db brokkoli rózsa
  • 1 db sárgarépa
  • bors
  • 1 db egész tojás
  • 7 szelet főtt füstölt sonka
  • 2 evőkanál olaj
  • egy csipet szódabikarbóna
  • 4 db nagyon csiperke gomba
  • 20 dkg darált hús
  • 2 db brokkoli rózsa
  • 1 db sárgarépa
  • bors
  • 1 db egész tojás
  • 7 szelet főtt füstölt sonka
  • 2 evőkanál olaj
  • egy csipet szódabikarbóna

Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk, a szárát kitörjük, sóval, borssal befűszerezzük, állni hagyjuk. A brokkolit szódabikarbónás vízben blansírozzuk. A répát lereszeljük.

A hagymát kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk az összevágott brokkolit és a lereszelt répát, és rövid ideig pároljuk. Majd beleütünk egy tojást és összekeverjük. Megtöltjük a gombafejeket, ha marad ki töltelék (mint nekem), akkor szilikonos muffin formába töltjük.

Mindegyik gombát betekerjük egy szelet sonkával, olajjal kikent sütőtálba tesszük, és alufóliával befedjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük. Majonézzel meglocsolva, vegyes salátával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti