Töltött gombafejek

Töltött gombafejek
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 személyre:
  • 4 nagyobb fej gomba
  • 1-2 csirkemáj
  • 1 szikkadt zsemle
  • fűszerek (só, bors)
  • kis pirospaprika
  • 1 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bacon szalonna
  • 4 nagyobb fej gomba
  • 1-2 db csirkemáj
  • 1 szikkadt zsemle
  • kis pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bacon szalonna
  • bors

Elkészítés:

A gomba szárát kitörjük. A kitört, apróra vágott szárat kevés sziradékon megdinszteljük, hozzáadjuk az elkapart csirkemájat, sózzuk, borsozzuk.

A beáztatott zsemlét kinyomkodjuk, hozzáadjuk a megdinsztelt gombás csirkemájat, a tojást, majd a megfűszerezett gombafejekbe töltjük.

Bacon szalonnával körbe tekerjük, kiolajozott tepsibe tesszük, fóliával letakarjuk, ás 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, és szép pirosra sütjük.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!