Töltött gomba chiliszósszal

Töltött gomba chiliszósszal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személynek:

  • 3 db óriási csiperkegomba
  • 10 dkg édesvízi rák
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db chilipaprika
  • 3 ek. rizs
  • édes chiliszósz
  • extraszűz olívaolaj
  • citrom
  • petrezselyem
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés:

Olívaolajon pirítjuk, félig főzzük a rizst és aprított, dinsztelt hagymával, tojással, karikázott chilivel, finomra vágott petrezselymmel keverjük.

A gombákat citromlével locsoljuk, a tölteléket belehalmozzuk, kirakjuk a rákokkal, fűszerezzük, citromlével csepegtetjük és a chiliszósszal leöntjük.

Alá és ráöntünk olívaolajat, utána 180 fokon készre sütjük.

Neked ajánljuk