Töltött gomba

Töltött gomba
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 16 db csiperkegomba
  • 40 dkg sertés darált hús
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 tojás
  • fél zsömle tejben áztatva
  • bors
  • pirospaprika
  • zsiradék
  • 16 db csiperkegomba
  • 40 dkg sertés darált hús
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 db tojás
  • fél zsömle tejben áztatva
  • bors
  • pirospaprika
  • zsiradék

Elkészítés:

A gombákat megpucoljuk, a száraikat kivesszük, sózzuk. A vöröshagymát kicsire összevágjuk, kevés zsiradékban megdinszteljük, a vége fele a picire összedarabolt fokhagymát is hozzáadjuk. Egy tálban a darálthúst ízlés szerinti sóval, borssal, a tojással, pirospaprikával, petrezselyemzölddel, a kinyomkodott zsömlével és a hagymával összedolgozzuk. Minden gombára halmozunk a töltelékből, befedjük egy kis darab baconnel, megszórjuk reszelt sajttal.

A gombákat sütőpapíros tepsibe tesszük, zsiradékot nem teszünk alá. 180 fokra előmelegített a sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Én most rizzsel tálaltam.

Megjegyzés:

A receptet Kis Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti