Töltött-fűszeres haltekercs

Töltött-fűszeres haltekercs

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg fagyasztott tengeri halfilé
  • 20 dkg vaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • 1 tk. szárított metélőhagyma
  • 1 tk. tört chilipaprika
  • 1 tk. tarka bors
  • Valamint
  • liszt
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A halszeleteket egyfomára szeletelem és besózva hagyom állni.

A fűszeres vajhoz kikeverem a vajat, finomra vágott petrezselymet, vöröshagymát, áttört fokhagymát, chilit, metélőhagymát, sót, borsot.

Fóliába csomagolva hűtőbe rakom 2 órára.

A halszeletekre halmozom a tölteléket és felgöngyölve megtűzöm.

Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatva panírozom.

Közepesen forró olaban kisütöm őket 7-8 perc alatt.

Neked ajánljuk