Töltött fasírt gombóc gluténmentesen

Töltött fasírt gombóc gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 6 db főtt tojás
  • 1 db nyers tojás
  • 1 nagyobb főtt burgonya
  • 2 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
  • ízlés szerint fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • vegeta
  • reszelt sajt
  • rizs
  • petrezselyem
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 6 db főtt tojás
  • 1 db nyers tojás
  • 1 db nagyobb főtt burgonya
  • 2 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
  • fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • vegeta
  • reszelt sajt
  • rizs
  • petrezselyem

Elkészítés:

Egy tálba belerakjuk a darált húst, hozzáadjuk a főtt burgonyát, az 1 db tojást, a fűszereket, a fokhagymát, zsemlemorzsát, jól össze gyúrjuk és 6 részre osztjuk.

Minden gombóc közepébe 1 db főtt tojást rakunk. Egy tepsibe rakjuk őket, lekenjük egy kis kacsazsírral és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük - kb. 50 perc. Ha megsült, azon melegébren reszelünk rá egy kis sajtot.

Közben megfőzzük a rizst, amit utána kacsazsíron pirított petrezselyembe forgatva, a töltött fasírtgolyókkal tálalunk

Megjegyzés:

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!