Töltött fasírt Ana konyhájából

Töltött fasírt Ana konyhájából
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g sertés darálthús
  • 1 db tojás (a fasírtba kell)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 csapott evőkanál fekete őrölt bors
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 db főtt tojás (a tojás száma attól függ, hogy mekkora hengert készítünk a fasírtból) 1 szál füstölt kolbász
  • 500 g sertés darálthús
  • 1 db tojás (a fasírtba kell)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 csapott evőkanál fekete őrölt bors
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 db főtt tojás (a tojás száma attól függ, hogy mekkora hengert készítünk a fasírtból) 1 szál füstölt kolbász

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük és hideg víz alatt hagyjuk kihűlni őket, majd eltávolítjuk a héjukat és apróra vágjuk. A darált húst egy tálba öntjük, hozzáadjuk a nyers tojást, zsemlemorzsát, fűszereket, a zúzott fokhagymát, hagymát és az apróra vágott főtt tojást és alaposan összedolgozzuk.

A masszát egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap alakúra lapítjuk. Középre helyezzük a kolbászt, majd a sütőpapír/alufólia segítségével formás rudat alakítunk ki belőle. Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon benne levegő.

Egy közepes méretű tepsit kevéske zsírral kikenünk, majd belefektetjük a rudat. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl olajat és alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percet puhítjuk a húst, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük. Közben érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon ki a teteje.

Amikor kicsit kihűlt, szépen lehet szeletelni. Én most petrezselymes burgonyával tálaltam.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti