Töltött fasírt

Töltött fasírt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 4 szelet kenyér
  • piros paprika
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 db főtt tojás
  • 1 db nyers tojás
  • víz
  • kenyér az áztatáshoz
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 4 szelet kenyér
  • piros paprika
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 db főtt tojás
  • 1 db tojás
  • víz
  • kenyér

Elkészítés:

A kenyérszeleteket vízbe tesszük pár másodpercre, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és egy keverő tálba rakjuk. Hozzáadjuk a húst, a nyers tojást, ízlés szerint fűszerezzük piros paprikával, őrölt borssal, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és megsózzuk.

10 db tojást megfőzünk, meghámozunk. A fasírt egy részét a tepsi aljába tesszük kb. 1,5 cm vastagon és 10-12 cm szélesen, 35-40 cm hosszan. Erre hosszában rátesszük a főtt tojásokat, majd a megmaradt fasírt hússal beborítjuk.

180-190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!