Töltött fánk

Töltött fánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 7 g száraz élesztő
  • fél dl meleg víz
  • 3,5 dl langyos tej
  • 62,5 dkg fehér liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 7,5 dkg vaj
  • olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • cukor
  • 7 g száraz élesztő
  • fél dl meleg víz
  • 3,5 dl langyos tej
  • 62,5 dkg fehér liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál
  • 2 tojás
  • 7,5 dkg vaj
  • olaj
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • cukor

Elkészítés:

1. Futtassuk fel az élesztőt a meleg vízben

2. Egy nagy tálban keverjük össze az élesztőt, a tejet, a cukrot, a sót, a tojást, a lisztet, a vajat és a lisztet. A legegyszerűbb, ha mixerrel keverjük. Amikor masszává állt össze, kezdjük el gyúrni.

3. Gyúrjuk kb. 5 percig, amíg simává és rugalmassá nem válik. Tegyük meleg helyre, és hagyjuk kétszeresére nőni.

4. Ha megkelt a tészta, tegyük liszttel beszórt munkafelületre, és nyújtsuk 1-1,5 cm vastagra. Szaggassuk ki fánkvágóval. Sütés előtt közvetlenül ujjunkkal lyukasszuk ki a közepét.

5. Forrósítsuk fel az olajat egy mély serpenyőben. Süssük aranysárgára a fánkokat mindkét oldalukon.

7.Pudingot készítünk, majd habzsákba töltjük, és a leghegyesebb fejjel lyukakat szúrunk a már kisütött fánkokba, és megtöltjük pudinggal.