Töltött édesburgonya

Töltött édesburgonya

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 közepes édesburgonya
  • 2 csésze piros szőlőszem
  • 1 teáskanál olaj
  • bors
  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg kecskesajt
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2 evőkanál méz + további locsoláshoz

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az édesburgonyát villával megszurkáljuk, majd letakarjuk alufóliával, és kb. 40 percig sütjük, vagy amíg a burgonya megpuhul. Hagyjuk kissé hűlni.

Ezután a sütőt 220 °C-ra feltekerjük. A szőlőszemeket tepsibe helyezzük és meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk és lefedjük alufóliával, és 20 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk hűlni.

A csirkemellet megmossuk, kockákra vágjuk, kiolajozott forró serpenyőben lepirítjuk. Mikor az édesburgonya kihűlt, egy kanál segítségével kikaparjuk a közepét. Amit kikapartunk, azt beletesszük egy tálba a hússal együtt, hozzámorzsoljuk a kecskesajtot.

Ízesítjük fahéjjal, sóval, borssal és mézzel. Megtöltjük a kikapart burgonyát, majd betesszük a sütőbe, hogy átforrósodjon. A kész édesburgonyák tetejére szórjuk a szőlőt, és a végén meglocsoljuk mézzel is. Forrón tálaljuk.

Hasonló receptek