Töltött édesburgonya csónakok

Töltött édesburgonya csónakok
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db közepes méretű édesburgonya
  • 1 db lilahagyma
  • fél doboz csiperke
  • 2 db paradicsom
  • fél konzerv kukorica
  • kevés zsír
  • bors
  • kis csokor petrezselyem
  • tejföl vagy sajt ízlés szerint
  • 4 db közepes méretű édesburgonya
  • 1 db lilahagyma
  • fél doboz csiperke
  • 2 db paradicsom
  • fél konzerv kukorica
  • kevés zsír
  • bors
  • kis csokor petrezselyem
  • tejföl vagy sajt ízlés szerint

Elkészítés:

A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.

A krumplikat alapos mosás után sütőpapírozott tepsibe tesszük és az előmelegített sütőben valamivel több, mint fél óráig sütjük. Miután megpuhultak, lenyesegetjük a batáták tetejét.

Az ovális mélyedéseket először késsel finoman megformázzuk, aztán kiskanállal kiszedegetjük a belsejét. (Ezt később fel lehet használni például krémleveshez.)

Amíg a krumplik a sütőben vannak, kevés zsíron megdinszteljük az apróra vágott lilahagymát és gyorsan hozzáadjuk a hasonlóra aprított gombát is. (Az utóbbi vékonyra szeletelve is jó lehet, ízlés szerint.)

Miután a gomba megeresztette, majd elfőtte a levét, hozzáadjuk a kockázott, előzőleg meghámozott paradicsomot és végül a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk. Végül a még gőzölgő hajókat megtöltjük az összesütött töltelékkel.

Tejföllel, petrezselyemmel, tarkaborssal megszórva tálaljuk, de lehet rá sajtot is reszelni.

Megjegyzés:

A receptet Karadocsev Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti