Töltött édesburgonya csicseriborsóval és ricottával

Töltött édesburgonya csicseriborsóval és ricottával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 db édesburgonya
  • 1 doboz ricotta
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 db lilahagyma
  • ½ doboz csicseriborsó konzerv

a tetejére:

  • 50 g sajt

Elkészítés:

Az édesburgonyát megpároljuk (én mikróban szoktam – miután megpucoltam kb. 6 perc). Kettévágjuk, a közepét kivájjuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A kivájt részhez hozzákeverjük a ricottát, az összevágott lilahagymát, a csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, majd visszatöltjük az üregekbe.

Az előmelegített sütőbe teszem és kb. 25 perc alatt készresütjük. A sütési idő vége előtt pár perccel megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg rá nem olvad.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk