Töltött édesburgonya

Töltött édesburgonya
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db szélesebb édesburgonya
  • 1 tubus natúr krémsajt
  • őrölt bors
  • 1 kisebb lilahagyma
  • kevés sült csirkemell (maradék is lehet)
  • a sült csirkemell pici zsírja
  • reszelt sajt
  • 2 db szélesebb édesburgonya
  • 1 tubus natúr krémsajt
  • őrölt bors
  • 1 kisebb lilahagyma
  • kevés sült csirkemell (maradék is lehet)
  • a sült csirkemell pici zsírja
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A két kisebb, de szélesebb édesburgonyát meghámozzuk és mikróban 8-10 perc alatt megpároljuk. Megsózzuk, kettévágjuk, a belsejét – peremet hagyva neki – kivájjuk (kis csónakokat kapunk).

A kivájt édesburgonyát villával összetörjük, hozzáadjuk a sajtot, az apróra vágott lilahagymát a szintén kisebb darabokra vágott sült csirkemellet és jól összekeverjük. Az így kapott krémet visszatöltjük az édesburgonya csónakokba, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és egy kisebb tepsibe vagy jénaiba tesszük, pici maradék sülthús zsír kíséretében, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti