Töltött cukkini kapormártással

Töltött cukkini kapormártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 20 dkg rizs
  • 2 db cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • őrölt feketebors
  • 20 dkg reszelt trappista sajt

A kapormártáshoz:

  • 1 csokor kapor
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 5 dl tej
  • ecet
  • kristálycukor

Elkészítés:

A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát felvágjuk. A cukkinit hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk.

A darált húst, a rizst, a vöröshagymát és a tojást összedolgozzuk. Sóval, borssal, ízesítjük, és megtöltjük vele a fél cukkiniket. Jénaiba tesszük, tetejét megkenjük tejföllel.

Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva sütőben 180 fokon. Levesszük a fóliát. A cukkinire tesszük a sajtot, a sütőbe visszatéve addig sütjük, míg a sajt szép színt kap

A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és beletesszük a finomra vágott kaprot. Habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, pici cukorral és ecettel.

Neked ajánljuk