Töltött csirkecomb sütőzacskóban sütve

Töltött csirkecomb sütőzacskóban sütve
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a töltelékhez:
  • 2 szelet kenyér
  • 3 tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma lereszelve
  • 3 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 15 dkg reszelt sajt
  • a további hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • a körethez:
  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 2 bögre víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 20 dkg mirelit zöldségmix
  • 2 szelet kenyér
  • 3 db tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 db csirkecomb
  • őrölt bors
  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 2 bögre víz
  • 20 dkg mirelit zöldségmix

Elkészítés:

A kenyeret vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a tojással és egyéb hozzávalókkal. A combokat megmossuk. A bőrt meglazítjuk és egy kiskanál segítségével a tölteléket a bőr alá nyomkodjuk, majd fehér cérnát fűzve tűvel összevarrjuk.

A megtöltött combokat sózzuk, borssal megszórjuk. Egy sütőzacskóba tesszük, majd lezárjuk. A zacskó szájánál a varrótűvel megszurkáljuk a zacskót. 200 fokra melegített sütőben egy tepsiben megsütjük. (Nálam a sütés ideje 75 perc volt. Szép pirosra sültek.)

A zacskót felvágjuk, a combokat kivesszük belőle.

A körethez a megmosott rizst étolajon átmelegítjük, megszórjuk borssal, majd forró, lobogó sós vízzel felöntjük. Kevergetjük, fedőt teszünk rá, lassú tűzön addig főzzük, amíg a vizet felszívja.

Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd lekapcsoljuk és a rizs alatt a lángot, és a sütőben főzzük készre. Szépen megduzzadt.

A zöldségeket sós vízben roppanósra főzzük és a kész rizzsel összekeverjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!