Töltött csirkecomb krumplival

Töltött csirkecomb krumplival

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • ételízesítő
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 2 evőkanál libazsír
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 db csirkecomb
  • 1 kg krumpli
  • 2 fej hagyma
  • őrölt bors
  • 4 db tojás
  • 2 db zsemle
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 25 dkg gomba

Elkészítés:

Elkészítés:

Vágjuk apróra a szalonnát, a hagymát és a petrezselymet!

Főzzünk meg 3 tojást, hűtsük le, pucoljuk meg, majd kockázzuk fel!

Áztassuk be a zsemléket, majd nyomkodjuk ki őket! Tisztítsuk és sózzuk meg a csirkecombokat!

Pirítsuk meg a szalonnát, majd dinszteljük meg rajta a hagymát!

Tegyük bele a gombát!

Sózzuk, borsozzuk. Pároljuk addig, míg a gomba elfővi a levét!

Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a kinyomkodott zsemléket, a felkockázott főtt tojást, 1 nyers tojást és a petrezselymet!

Lazítsuk fel a combokon a bőrt! Töltsük bele a tölteléket! Rakjuk tepsibe, majd hintsük meg a szárnyas fűszerkeverékkel!

Tegyünk alá 2 deci vizet és 2 kanál zsírt! Locsolgassuk meg sűrűn, amíg sül!

Vágjuk hasábokra a megtisztított krumplit! Főzzük meg félig sós vízben! Szűrjük és csepegtessük le, majd süssük meg olajban!

Neked ajánljuk