Töltött csirkecomb friss salátával

Töltött csirkecomb friss salátával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 4 db tojás
  • 15 dkg sonka
  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 dl tej
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 csokor medvehagyma

A salátához:

  • 1/2 csomag angol zeller
  • 1/2 csomag újhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db cékla
  • 1 csokor retek
  • balzsamecet
  • olívaolaj

Elkészítés:

A zöldségeket feldarabolom. A tojásokból 3 darabot megfőzök.

2 fej hagymát, a kolozsvári szalonnát és a medvehagymát apróra vágok, A főtt tojásokat és a sonkát felkockázom. A rozskenyeret tejbe áztatom, kinyomkodom. A csirkecombokat sózzuk. A maradék vöröshagymát cikkekre vágom.

A szalonnát megpirítom, megdinsztelem rajta a hagymát. Hozzáadom a sonkát, megsózom, megborsozom, ételízesítőt szórok rá. Pár percet pirítom, majd beleteszem a medvehagymát. 5 percet dinsztelem, majd leveszem a tűzről. Hozzákeverem a kinyomkodott zsemléket, 1 nyers tojást és a kockára vágott főtt tojást.

A combokon fellazítom a bőrt és beletöltöm a tölteléket. Tepsibe teszem a cikkekre vágott vöröshagymával együtt, szárnyas fűszerkeverékkel megszórom.

Kevés vizet teszek alá, lefóliázom a tepsit, és 1 órát sütöm. Leveszem a fóliát, és sűrűn locsolgatva pirosra sütöm.

A salátához a zöldségeket összekeverem, megsózom, balzsamecetet és olívaolajat csepegtetek rá.

Neked ajánljuk