Töltött burgonya gluténmentesen

Töltött burgonya gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db közepes nagyságú burgonya
  • 30 dkg darált sertés lapocka
  • bors
  • vegeta
  • kicsi kacsazsír
  • bacon szalonna
  • 1 doboz tejföl
  • füstölt sajt
  • trappista sajt
  • fokhagyma krém
  • 4 db közepes nagyságú burgonya
  • 30 dkg darált sertés lapocka
  • bors
  • vegeta
  • kicsi kacsazsír
  • bacon szalonna
  • 1 doboz tejföl
  • füstölt sajt
  • trappista ajt
  • fokhagymakrém

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben egészben megfőzzük, majd ketté vágjuk és kikaparjuk a belsejét.
A húst befűszerezzük és egy serpenyőben kacsazsíron megpirítjuk.

rakunk egy kanál tejfölt, amit kikevertünk fokhagymakrémmel és sóval, borssal, majd rámegy egy kicsi füstölt reszelt sajt, a megpirított hús, bacon szalonna és végül a reszelt trappista sajt.

Ha mindet megtöltöttük, kacsazsírral kikent jénai edénybe rakjuk sorba, közé rakjuk a kikapart burgonya belsejét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük!

Megjegyzés:

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!