Töltött bukta

Töltött bukta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 darabhoz:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő (7g)
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 tojássárgája
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • *
  • a kenéshez:
  • 1 tojás
  • *
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg húsos füstölt sonka
  • 2 paradicsom
  • 2 szál friss bazsalikom
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő (7g)
  • 1 mokkáskanál
  • 2 tojássárgája
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 25 dkg húsos füstölt sonka
  • 2 db paradicsom
  • 2 szál friss bazsalikom

Elkészítés:

A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót, a tojássárgákat és annyi meleg vizet (kb. 3-3,5 dl), hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olívaolajjal, a kézi robotgép dagasztóbetétjével hólyagosra dagasztjuk, és konyharuhával letakarva, legalább a duplájára kelesztjük.

Közben a töltelékhez a füstölt sonkát éles késsel apró kockákra vágjuk, keverőtálba szórjuk. A paradicsomokat megmossuk, húsát felaprítjuk, a sonkához adjuk. A felaprított bazsalikommal, borssal fűszerezzük, összekeverjük.

A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 3-4 mm vastag, négyszögletes alakúra kinyújtjuk, és nyolc, nagyjából egyforma darabra vágjuk. Most mindegyik tésztadarab egyik felére szétosztjuk a tölteléket, felcsavarjuk, Úgy, hogy a hajtás alul legyen, a két végét is aláhajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kb. 2-3 centire. Még fél órát kelesztjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Ha újból megkeltek a bukták, megkenjük a felvert tojással és a sütőben, 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Hidegen-melegen is finom.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti