Tölcsérbe töltött csirkesaláta

Tölcsérbe töltött csirkesaláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 10 darabhoz:
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 2 egész tojás
  • 2 dl langyos tej
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 kis pohár natúr joghurt vagy kefir
  • 4 evőkanál olaj
  • szezámmag
  • a teteje megkenéséhez:
  • 2 tojássárgája
  • továbbá:
  • 10 db tölcsér sütőforma
  • alufólia
  • 3-4 db egész sült csirkecomb vagy bármilyen sült hús
  • új káposzta
  • retek
  • lilahagyma
  • uborka
  • majonéz
  • ketchup
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál
  • 2 egész tojás
  • 2 dl langyos tej
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 kis pohár natúr joghurt vagy kefir
  • 4 evőkanál olaj
  • szezámmag
  • 2 db tojássárgája
  • 10 db tölcsér sütőforma
  • alufólia
  • 3-4 db egész sült csirkecomb vagy bármilyen sült hús
  • új káposzta
  • retek
  • lilahagyma
  • uborka
  • majonéz
  • ketchup

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, majd a tészta hozzávalóival jól kidolgozzuk,10 percig gyúrjuk, majd letakarva meleg helyen fél órát kelesztjük.

A tésztát 10 egyforma darabra elosztjuk, átgyúrjuk, majd ismét pihentetjük 30 percig.

A tölcsér sütőformákat alufóliába tekerjük, vékonyan befújjuk formaelválasztó sprével (ha nincs, akkor kevés vajjal vagy olajjal is bekenhetjük).

A tésztagolyókat kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk, 1 cm vastagságú csíkokra vágjuk, és rátekerjük az alufóliával bevont tölcsérekre. Pihentetni nem kell, mert mire elkészülünk mind a tíz darabbal, addig bőven megpihen a tésztánk.

Tojássárgájával megkenjük a tölcsérek tetejét, tetszés szerint megszórjuk szezámmaggal (vagy sóval, mákkal, sajttal, stb.) és 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve kivesszük a tölcséreket a tölcsérből. A tölcséreket nem kell eldobni sütés után mivel semmi bajuk nem lesz a sütőben, többször fel tudjuk használni.

A sült csirkecombot kicsontozzuk, kisebb darabokra szedjük. A salátát, káposztát, uborkát hagymát, retket szintén felszeleteljük. Majonézzel, ketchuppal, ki hogyan szereti összekeverjük a húst és a zöldséget, megtöltjük velea tölcséreket és már kínálhatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!