Tökös gnocchi gombaszósszal

Tökös gnocchi gombaszósszal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 50 dkg sütőtök
  • 30 dkg liszt

A mártáshoz:

  • 30 dkg erdei gomba
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. liszt
  • pirospaprika

Elkészítés:

A tököt megsütöm és meghámozom, a krumplit megfőzöm és áttöröm, sózom.

A kettőt összedolgozom, annyi liszttel, amennyit felvesz.

Hengerré sodrom, feldarabolom és nudlikat formázok.

Lobogó, sós vízben kifőzöm a tésztákat.

A mártáshoz kevés olajon dinsztelem az aprított hagymát, majd a feldaraboolt gombát pár percig.

Ízesítem sóval, pirospaprikával és lisztes tejszínnel habarom, átforralom.

A szósszal leöntve tálalom a gnocchit

A gnocchit a gombás szósszal meglocsolva tálaljuk.

Neked ajánljuk