Tökmagos-szezámmagos hajtovány

Tökmagos-szezámmagos hajtovány
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 1 kg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg friss élesztő
  • 6 dl tej
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 3 kávéskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • a krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 10 dkg tökmag
  • a tetejére:
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg szezámmag
  • 1 kg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg friss élesztő
  • 6 dl tej
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 3 kávéskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 10 dkg tökmag
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk kb. 2 dl langyos, cukros tejben, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk, és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

Közben a puha margarint kikeverjük az ételízesítővel és a zúzott fokhagymával

A már megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, 3 részre osztjuk, és kisodorjuk. Krémmel megkenjük, összeaprított tökmaggal megszórjuk, és feltekerjük.

Ezután háromszög alakúra vágjuk., vajjal vagy olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket tojásfehérjével lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!