Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, majd miután kihűlt, a sóval kevert liszttel és a zsíradékkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a tojássárgáját.
A tökmagot nyújtófával megtörjük, de nem túlságosan apróra, a répát pedig lereszeljük, majd mindet összegyúrunk a tésztával. 1 órán keresztül kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát 1-1,5 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A pogácsákat a két tenyerünk között megsodorjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távol tesszük őket. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk tökmaggal.
180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben aranybarnára sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Pataki Zsuzsanna küldte be. Köszönjük!