Tökmagos-répás krumplis pogácsa

Tökmagos-répás krumplis pogácsa
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 2 evőkanál zsír (vagy 4 evőkanál margarin)
  • 1 evőkanál tejföl
  • 30 dkg krumpli
  • 1,5 evőkanál só
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg tökmag
  • 3 közepes méretű sárgarépa 
  • 1 kg liszt
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál tejföl
  • 30 dkg krumpli
  • 1,5 evőkanál
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg tökmag
  • 3 db közepes méretű sárgarépa 

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, majd miután kihűlt, a sóval kevert liszttel és a zsíradékkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a tojássárgáját.

A tökmagot nyújtófával megtörjük, de nem túlságosan apróra, a répát pedig lereszeljük, majd mindet összegyúrunk a tésztával. 1 órán keresztül kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát 1-1,5 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A pogácsákat a két tenyerünk között megsodorjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távol tesszük őket. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk tökmaggal.

180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben aranybarnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Pataki Zsuzsanna küldte be. Köszönjük!